Loading...
Educatief voor bibliotheken en scholen 2017-11-20T19:39:47+00:00

Voor bibliotheken & scholen

Hollandse Han heeft kindervoorstellingen waarin verschillende thema’s de revue passeren en is steeds opzoek om kunst- en cultuureducatie van kinderen te helpen ontplooien.

Een kinderboekstartcafé voor de allerkleinsten, waarin verhalen beeldend en aangevuld met bijpassende liedjes worden verteld. Dit programma wordt regelmatig door Hanneke in diverse bibliotheken gebracht. Kinderboekstartcafé, dit wil ik meemaken en boeken, klik hier

Boer Boris telt schaapjes is een vrolijke, speelse en educatieve voorstelling waarin naast het verhaal diverse instrumenten en attributen worden ingezet. Voor voorleescoördinatoren is er behalve een inspirerende workshop: Hoe een vertelling te verlevendigen.
Bij deze voorstelling bestaat de mogelijk om samen met beeldend kunstenares Yael Bonekamp een handpop te maken.

Boer Boris telt schaapjes, dit wil ik meemaken en boeken, klik hier

Pit! is het programma dat door Hanneke is ontwikkeld voor de week van de analfabetisering. Pit!, dit wil ik meemaken en boeken, klik hier

Verteltheater
Met de ‘Kamishibai’ (Japans papierentheater) reist Hanneke door Nederland. De prenten worden getoond in het theaterkastje ‘Kamishibai’ waar de voorstelling zich omheen afspeelt. Verhaal en liedjes wisselen elkaar af in een kleurrijk decor, waardoor de verbeeldingskracht van het kind wordt aangewakkerd. Deze voorstelling speelt Hanneke ook vanuit haar bakfiets.
Verteltheater, dit wil ik meemaken en boeken, klik hier

Bommesis het verhaal van een jong eendje die op onderzoek uitgaat. Hij ontdekt wat hij kan doen in, op en aan het water. Bommes neemt dreumesen en peuters mee en laat zien wat hij zoal tegenkomt. Poëtisch, speels, spetteren, stromen, sloot en … de rivier de IJssel.
Bommes, dit wil ik meemaken en boeken, klik hier