Loading...
Mauthausenliederen Hanneke Evink met Juul Beerda 2018-03-30T14:10:40+00:00

Mauthausenliederen

Hanneke Evink met Juul Beerda

Mauthausen een van de vele concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar Joden en zigeuners zijn omgebracht.
Iacovos Kambanellis de Grieks-Joodse dichter, (toneel-)schrijver en gevangene in Mauthausen heeft gedurende zijn gevangenschap afscheids- en liefdesteksten opgeschreven.
Mikis Theodorakis, heeft de Mauthausenteksten van Kambanellis op muziek gezet. De teksten zijn vertaald door Lennaert Nijgh. De composities worden vertolkt door Hanneke Evink (zang) & Juul Beerda (accordeon).

Integer en vol overgave, waarbij de snaar “Opdat wij niet vergeten…” wordt geraakt. Tijdloos. Immers na Mauthausen zijn er nog zoveel plekken op de wereld, waar mensen worden vervolgd, opgesloten en gemarteld. Ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven waarin de liefde hen een houvast biedt.

Mauthausenliederen, dit wil ik meemaken en boeken, klik hier

Optie bij deze voorstelling.
De mogelijk bestaat om een kleine tentoonstelling van zes reproducties met de werken van Charlotte Salomon te tonen.
Regisseur: Allard van Lenthe

Juul Beerdamusicus in hart en nieren. Vanaf zijn negende speelt hij accordeon en dan is een conservatorium een vanzelfsprekendheid. Piano en accordeon hebben zijn voorliefde. Vanaf 2009 is Juul fulltime uitvoerend muzikant en heeft hij honderden optredens verzorgd. En er zullen er nog vele volgen. Daarnaast is Juul actief als tekstschrijver en bij vele andere theaterproducties. Met Hollandse Han verzorgt hij muziektheater-voorstellingen, waaronder de Mauthausen- en de Brechtliederen.